Sunday, March 25, 2007


"η ετεροφυλοφιλία δεν είναι ούτε φυσική ούτε ελεύθερη επιλογή , είναι σύστημα κοινωνικών προνομίων και καταναγκαμού" μ 'αυτη την αφίσα έκαναν πάλι αισθητή την παρουσία τους οι homorebels σε Εξάρχεια , Γκάζι και δεν ξέρω κι εγώ που αλλού , ενώ με προκύρηξη τους σε τοίχο στο Γκάζι επιτίθενται στην ομοκανονικότητα των γκαζομάγαζων που επιβάλλεται από στρέιτ κοινωνία και κεφάλαιο . Οι αμήχανες αντιδράσεις των περαστικών είναι φυσικά όλα τα λεφτά , ειδικά όταν αυτοί είναι γκει . «Πολύ στρειτ στόρυ την έχουν δει» άκουσα να λέει ένας πριν μπει στο ασφαλές του πουστράδικο . Εντάξει η αλήθεια είναι ότι το αφισάκι είναι προβοκατόρικο όμως δεν το θεωρώ καθόλου υπερβολικό ή ανόητο . Είναι απλά ένα αφισάκι «έξω απ’το κανονικό» , γιατι έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε αφίσες αναρχικών , κνιτών και γενικά πολιτικών οργανώσεων , όμως αφίσες από πούστηδες και λεσβίες με τέτοιο θράσος (!) , αυτό είναι πρωτάκουστο . Ε λοιπόν κάθε δράση κύριοι έχει και αντίδραση κι αν θέλετε να μιλήσουμε για σεξουαλικότητα , η δικιά σας είναι κοινωνικά διαμορφωμένη και αποτελεί μέσο επιβολής και εξουσίας . Είμαι σίγουρος πως αν μια Τατιάνα οσμιζόταν το αφισάκι και γινόταν θέμα(αλλά που να πατήσει Εξάρχεια η γυναίκα της πέφτει πολύ νότια μάλλον , άσε που ζωντανή δεν θα βγεί εύκολα) , οι γκει ακτιβιστές , οι κουστουμάτοι τύπου Βαλλιανάτου θα έβγαιναν και θα καταδίκαζαν το αφισάκι ή θα έλεγαν ότι δεν τους εκφράζει τεσπα , γιατι είπαμε η κοινότητα η επίσημη δείχνει σοβαρό προφίλ , politically correct που λενε και τα αμερικανάκια , εγω πάλι που όλα αυτά τα σοβαροφανή μου προκαλούν ανελέητο χασμουρητό, γουστάρω homorebels και ευτυχώς που υπάρχουν,κάθε σύνθημα τους στον τοίχο μου φτιάχνει τη μέρα , keep up the good work guys !

6 comments:

Korakious said...

Χεχε ξέρεις, οι Βαλιανάτοι και άλλοι "καθώς πρέπει" γκέι είναι για την LGBT κοινότητα ότι είναι οι συνδικαλογραφειοκράτες για το εργατικό κίνημα. Έχουν κάτσει στο σβέρκο του κόσμου με την πρόφαση ότι τον αντιπροσωπεύουν.

Δεν έχουν βέβαια κάνενα λόγο να ταράξουν τα νερά του συστήματος αυτού που τους επιτρέπει να κάθονται σε σβέρκους.

Τι εργατοπατέρας, τι LGBTοπατέρας. Τα ίδια σκατά.

Queerdom said...

Συμφωνώ και διαφωνώ.
Διαφωνώ με το σύνθημά τους γιατί θεωρώ ότι έχει μοναδικό σκοπό να προκαλέσει, και μάλιστα αρνητικά.
Δεν θεωρώ ότι βοηθάει στο παραμικρό η αντεπίθεση στην ετεροφυλοφιλία. Πραγματικά δεν βοηθάει όμως.
Συμφωνώ που μια διαφορετική φωνή βγαίνει και εκφράζει σκέψεις που από άλλους λογοκρίνονται.

Άμα η δικιά τους σεξουαλικότητα είναι κοινωνικά διαμορφωμένη λοιπόν, άλλο τόσο κι η δικιά μας, (επειδή είχαμε πρόβλημα όταν ήμασταν μικρά) κι άλλο τόσο κι οι 2 "θεραπεύσιμες".

Διαφωνώ με τον Βαλιανάτο σε πολλά, και κυρίως στον τρόπο του, στην ψυχραιμία του που δυστυχώς χάνει, αλλά ας είχαν τα @@ να βγουν άλλοι δημόσια να μιλήσουν, να κραχτούν από τον κάθε ομοφοβικό, να γίνουν στόχοι για κάθε λογής σχόλια.
Αν κάποιος έχει αντίρρηση στον κάθε Βαλιανάτο, ας δράσει ανάλογα, ας αντιπροτείνει κάτι.

Η προκήρυξη στον τοίχο στο Γκάζι τι ακριβώς λέει;

Δεν καταλαβαίνω γιατί ακριβώς πρέπει το gay κίνημα να αντιπροσωπεύεται από αφισάκια αναρχικών gay. Όσο δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να αντιπροσωπεύεται από τον Βαλιανάτο. Προσωπικά διαφωνώ και με τα δύο. Δεν μου πάει ούτε η αναρχία, ούτε αυτό που αντιπροσωπεύει ο Βαλιανάτος. Άσε που κανένα δεν έχει πρακτική εφαρμογή.

Υπάρχουν δρόμοι ενδιάμεσοι, πιο ρεαλιστικοί, πιο πρακτικοί. Κανένα από τα δύο δεν θα μας πάει πουθενά. Ας υπάρχουν βέβαια, καλό είναι να υπάρχουν πολλές φωνές...αλλά κάπου εκεί στην φασαρία πολλοί χάνουν το νόημα. Χρόνια τώρα, χάνουν το νόημα. Και τελικά δεν πάνε πουθενά.

Κώστας said...

Συμφωνώ με queerdom και διατυπώνω την άποψη μου:

Πράγματι, μπορεί να μην εκφράζει κάποιους ή αρκετούς ο Βαλλιανάτος, ο πρόεδρος τον ομοφυλοφίλων και κάποιοι άλλοι που βγαίνουν στην τιβί να μας εκπροσωπήσουν.

Η λύση δεν είναι να κατηγορούμε τους παραπάνω, αλλά να βρούμε δικούς μας εκπροσώπους που να μας εκφράζουν περισσότερο ή να εκπροσωπήσουμε οι ίδιοι τους εαυτούς μας.

Η κριτική είναι εύκολη. Ο μηδενισμός είναι δελεαστικός. Οι αντιπροτάσεις όμως όχι.




Σχετικά με την αφίσα και το μήνυμα της: Εμπίπτει κατά τη γνώμη μου στη μεγαλύτερη ασθένεια των νεοελλήνων. Την παγίδα του άσπρου - μαύρου.

Τα πράγματα σχεδόν ποτέ δεν είναι ή "έτσι" ή "αλλιώς". Συνήθως η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση.

Όσο αβάσιμο είναι ότι ομοφυλόφιλος γίνεσαι από κάποιους παράγοντες κι άρα ίσως θεραπεύεται, άλλο τόσο είναι να υποστηρίζουμε ότι οι ετεροφυλόφιλοι είναι απόρροια... του καπιταλισμού!

Προσωπικά θεωρώ ανόητο να ισχυρίζεται κάποιος (κι ακόμα περισσότερο να πιστεύει) ότι η ετεροφυλοφιλία επιβάλεται κοινωνικά. Με αυτό τον τρόπο αμφισβητούμε το δικαίωμα των άλλων να υπάρχουν. Τους χλευάζουμε γι' αυτό που είναι, και σε τελική ανάλυση κάνουμε ό,τι μας κάνουν.

Υπάρχουν τομείς που κατά τη γνώμη μου προσφέρονται για ακραίες μορφές αντίδρασης. Για παράδειγμα οι επώνυμοι γκέι που έχουν χρήματα, δόξα, καταξίωση και παριστάνουν τους στρ8 για να μη μαθευτεί και χάσουν μέρο των παραπάνω.

Είμαι υπέρ της αποκάλυψης τους, ειδικά σε περιπτώσεις που η στάση τους βλάπτει το γκέι κίνημα. Μια μαζική αποκάλυψη πιστεύω ότι θα ήταν πιο αποτελεσματική από τα άκυρα, ως προς το μήνυμα, αφισάκια.

Lithium said...

εγώ θα συμφωνώσω με το σύνθημα...χωρίς να είμαι απόλυτος....ενα μικρό (αλλα και αξιοπρόσεκτο)ποσοστό των στρέιτ είναι στην ουσία γκέι κρυμμένοι πίσω απ΄την νορμα που μας έχουνε επιβαλει....και νομίζω πως αυτό είναι προφανές....

les_boi said...

μα αγαπητέ μου είμαστε όλοι στρειτ , αυτο είναι το πρόβλημα , είμαστε γκει μόνο για 2-3 φίλους και όταν πατάμε το πόδι μας στο γκαζι , οπουδήποτε αλλού είμαστε όλοι αυτονόητα στρειτ χωρις καν να ρωτηθούμε γι'αυτο...

Man on the moon said...

θα συμφωνησω με τους homorebels...

ειτε στρειτ, ειτε γκει, ειτε λεσβιακα , ιδια ειναι τα αφεντικα.
(http://bp2.blogger.com/_zRqvkVdAKCE/RcRVcCcUaxI/AAAAAAAAAEA/UWPa0C1FuC4/s1600-h/07-02-01_02-40.jpg)

&

αλλωστε το γκει life style του γκαζιου βρωμαει ομοφοβια.
(http://bp0.blogger.com/_zRqvkVdAKCE/RcRVWicUawI/AAAAAAAAAD4/i2UC6I34HiA/s1600-h/07-02-01_02-402.jpg)