Tuesday, April 17, 2007

being a fag...certainly not a fad


Η γλώσσα τους υιοθετείται ακαριαία απο όλους (σκεφτείτε πόσα "μωρή", πόσα "καλέ" κ.τ.λ. ακούγονται σ΄ένα μέσο σίριαλ) , ενώ τα gay club έχουν καταργηθεί απλούστατα διότι όλα τα clubs πλέον είναι gay . Και επιπλέον , ως μειονότητα , βρίσκονται στο απυρόβλητο , αφού κανείς δεν τολμάει να τους αμφισβητήσει χωρίς να εισπράξει τη ρετσινιά του ρατσιστή . Μόνο που το να μη μπορείς να κρίνεις κάποιον επειδή αν το κάνεις είναι σα να επιτίθεσαι σε όλη την ομάδα του , είναι ο μεγαλύτερος ρατσισμός απ'όλους .
Νίκος Ζαχαριάδης

κοίτα ρε πούστη μου που έχω γίνει μόδα και δεν το έχω καταλάβει ! τι λές μωρή ;
πραγματικά ο κύριος Ζαχαριάδης αφιέρωσε πολύ σκέψη στο να γράψει ένα τέτοιο άρθρο ; με τίτλο "Μήπως τελικά οι gay είναι απ'τις πλέον προνομιούχες ομάδες πλυθησμού ;" (θα μου πείτε για να γράφει για το "ΘΕΜΑ" σίγουρα όχι άλλα λέμε τώρα) , βαριόμουνα να γράψω όλο το άρθρο , όλο φοβικές μπούρδες έγραφε άλλωστε , αλλά απομόνωσα ένα χαρακτηριστικό κομμάτι ...
είμαστε λοιπόν για τον εν λόγω (προχώ ετερό καπιταλό μη-χεσώ) κύριο μόδα ...
αλήθεια ε; για να πάει λίγο στην επαρχία ο κύριος να φιλήσει έναν άλλο κύριο να δεί για πότε θα την ετοιμάσουν την πυρά (ή αν βαριέται και πιο κοντά μπορεί να πάει , τόσες "λαικές γειτονιές" έχει η Αθήνα) , για να ζήσει για μια μόνο μέρα τη ζωή ενός μέσου γκει ή μιας λεσβίας(ή μήπως αυτές δεν έχουν ζωή πέρα απ'τις τσόντες;) να δεί τη γλύκα , τι ωραία μοδάτος που θα νιώθει , τι εγκάρδια αποδοχή θα απολαύσει , προνομιούχος σου λέει , γίνε πούστης και θα σ'έχουν βασιλιά !
στον κόσμο πάλι που εγώ ζω μόδα είναι να να έχεις λεφτά (καταπιέζοντας τους άλλους εννοείται αλλιώς χάνεται η αξία τους) , να φοράς ακριβά ρούχα , να κυκλοφορείς με ακριβά αμάξια , να αγοράζεις απο τα λαμπερά μαγαζιά που φυλλάδες σα το ΘΕΜΑ διαφημίζουν στις μισές σελίδες τους , να βλέπεις τις γυναίκες σαν αντικείμενα και να πηδάς "Ρωσίδες" , να μη σκέφτεσαι , να μην παίρνεις θέση , να μην εκδηλώνεσαι , να μην κουράζεσαι κι αν κουράζεσαι να το βουλώνεις , να είσαι απολιτίκ , να αδιαφορείς , να καταναλώνεις . να καταναλώνεις και να καταναλώνεις .

στον κόσμο που εγώ ζώ το να είσαι πούστης ΔΕΝ είναι μόδα !
θα μου πείτε ο άνθρωπος μια "Μαρία-άσχημη" θα χει δεί σ'όλη τη ζωή του και τον έβαλαν να γράψει και στήλη , σε μια εφημερίδα τέτοιας κυκλοφορίας όμως δεν γουστάρω να διαβάζω τέτοιες μπούρδες , δεν το ανέχομαι ! γιατί ναι κύριε είστε ρατσιστής και μην ανησυχείτε η "ρετσινιά' που παίρνετε γι'αυτό είναι ασήμαντη μπροστά στη "ρετσινιά" τη δικιά μου επειδή απλά γουστάρω άντρες ...

φόρτωσα βραδιάτικα κι είχα σκοπό να γράψω εκτενέστερα για τα μπλάκ άουτ μου , για τη winston week που πέρασα καπνίζοντας ένα 25αρι την ημέρα ασταμάτητα , για την κοπελιά απεναντί μου στο λεωφορείο που είχε βυθίσει το πρόσωπο της στην παλάμη της σε στάση απόγνωσης(;) , για τις εικόνες που μου δίνουν οι άνθρωποι και τα κτίρια στην Αθήνα , για τα γενικότερα psycho σκηνικά που πέρασα και τη γκομενοφάση που ελπίζω να μου κάτσει το σαβ/κο ...
αλλά δε βαριέσαι όταν κάθεσαι μπροστά απ'την οθόνη σου φεύγει η μισή έμπνευση ...

15 comments:

Κώστας said...

Ο κύριος είναι ομοφοβικός και αρχιρατσιστής, επειδή γράφοντας αυτά που γράφει, επαναπαύει τον μέσο στρ8, κάνοντας τον να νιώθει και μεγαλόψυχος από πάνω στη στάση του απέναντι στους γκέι.

Η πραγματικότητα που περιγράφεται στο άρθρο είναι τόσο μα ΤΟΣΟ διαστρεβλωμένη που πραγματικά μόνο ένας ΑΡΧΙΡΑΤΣΙΣΤΗΣ θα μπορούσε να την (υπο)γράψει σε άρθρο χωρίς ντροπή.

Ο κύριος έχει και blog, οπότε μπορείτε εκεί να του πείτε την άποψη σας. Εγώ δε θα μπω καν στον κόπο.

Κώστας said...

http://nikos-zachariadis.blogspot.com/

Nick said...

egw tou grapsa . de ginetai na grafeis se efimerida kai anti na anoigeis ta matia tou kosmou , na ta vgazeis. vevea o kathenas mporei na leei oti tou katevei. aperiskepta. isws to idio na kana k egw .

Anonymous said...

pesta vre Les-Boi...
kala ta les
kala ta grafeis
lege lege
kati tha meinei.
pou tha paie, kapia kera tha katalavoun....

les_boi said...

εγώ πάλι του γραψα στο μπλόγκ(δεν ήξερα ότι έχει) θενκς για το λινκ κώστα!
niko το comment σου είναι γαμάτο , πολύ γέλιο;-Ρ
anonymous thanks:-P

Queerdom said...

Πάω κι εγώ να δω..
Μιλούσα με μια φίλη στρ8 και μου έλεγε ότι έχει βιώσει όντως γκει ρατσισμό στον χώρο που δουλεύει και όσο κι αν το καταλαβαίνει επειδή είμαστε ομάδα καταπιεσμένη κλπ, καταλαβαίνει γιατί βγαίνουν κάτι τέτοιοι "κύριοι" και θεωρούν ότι είναι μόδα να'σαι γκέι (όχι λεσβία, εμείς ακόμα αόρατες και άσχημες)

les_boi said...

και σοβαρά το πιστεύεις αυτό queerdom ;

Κώστας said...

Τελικά του έκανα σχόλιο κι εγώ.

Korakious said...

Το επιχείρημα του εν λόγω κυρίου είναι παρόμοιο με την ιδέα ότι οι μαύροι είναι προνομιούχα ομάδα στις ΗΠΑ επειδή έχουν παρθεί κάποια ισχνά μέτρα για το κλείσιμο της κοινωνικής ψαλίδας.

Αστεία πράγματα.

Queerdom said...

Αν πιστεύω ότι έχει υπάρξει ρατσισμός από την ανάποδη; Ναι το πιστεύω

strangerhomo said...

Xα χα κοίτα να τα βάλεις πρώτα με τους gay που λένε τα ίδια με τον Ζαζαριάδη και μετά μ’ αυτόν…

http://forum.gayworld.gr/index.php?topic=328.0

Εγώ προσωπικά δεν αντέχω άλλο κάτω από αυτές τις συνθήκες και για αυτό θα το κλείσω το blog μου.

les_boi said...

ρατσιμός απ'την ανάποδη ίσως υπάρχει στα μυαλά κάποιοων λίγων γκέι και λεσβιών(απο τι να τους δημιουργήθηκε άραγε;) αλλά στην πράξη αμφιβάλλω πάρα πολύ αν φέρονται ρατσιστικά έναντι των στρειτ μόνο και μόνο επειδή δεν είναι γκει...ξέρω περίπτωση λεσβίας που διώχτηκε απ'όλες σχεδόν τις δουλείες που χε πάει επειδή ήταν out,σε στρειτ(που είναι όλοι out:-Ρ)αμφιβάλλω αν έχει συμβεί κάτι παρόμοιο για τον ίδιο λόγο , καλό είναι λοιπόν να μη συγχέουμε τους "ρατσιμούς",επέτρεψε μου να πιστεύω πως υφιστάμεθα διακρίσεις και δεν τις προκαλούμε και να ήθελαν δηλαδή κάποιοι άλλοι έχουν την δύναμη ...
dimitrisg το εν λόγω forum είναι λίγο χιουμοριστικό και σ'αυτή τη βάση γινόταν η συζήτηση και στο κάτω κάτω forum είναι ,αν πιάσουμε τι γράφεται στα forum ...εδώ όμως πρόκειται για εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας ...
ποιές συνθήκες εννοείς ;

strangerhomo said...

Συνθήκες και εποχές κυνισμού ακόμα και από gay αλλά και επειδή φοβάμαι γιατί παραπήρε δημοσιότητα το blog μου αλλά και λόγω δικών μου λαθών.

Man on the moon said...

νομιζω οτι η πρωτη απαντηση (του κωστα) σχολιαζει ακριβως το πνευμα του ζαχαριαδη και του καθε ζαχαριαδη που εγιναν διασημοι μεσα απο εντυπα οπως το downtown (αυτος δεν γραφει την στηλη με τις ερωτησεις εκει; ).

δεν καταλαβαινω τι φοβαται ο συγκεκριμενος και τον ενοχλει που συχναζουν και γκει στα μαγαζια που παει... δεν ειναι συναχι η ομοφυλοφιλια να κολλησει, εαν τον ανησυχει αυτο.

με εκνευριζουν κατι τετοια κολλημενα μυαλα...

Anonymous said...

Το εκνευριστικότερο όλων είναι πως η συγκεκριμένη εφημερίδα που κινείται σε αυτό το κλίμα που περιγράφεις (ομοφοβικό μέχριτο κόκαλο, και με τη γυναίκα στη θέση του αντικειμένου για πήδημα) είναι πρώτη σε κυκλοφορια.....! Δεν ειναι απογοητετυικό αυτό? Αυτή είναι η Ελλάδα ρε γαμώτο?