Sunday, April 08, 2007

η επικοινωνία με τους γύρω δεν είναι καθόλου εύκολο πράγμα , παντού και πάντα υπάρχουν φόρμες συγκεκριμένης συμπεριφοράς , η επικοινωνία είναι σε ορισμένες περιπτώσεις σχεδόν ανύπαρκτη ... έχω την εντύπωση πως όλοι είμαστε στον κόσμο μας ... επιστρέφοντας για λίγες μέρες στην πόλη που γεννήθηκα και μεγάλωσα νιώθω κάποιες στιγμές εξωγήινος , νιώθω πως ελάχιστα μπορώ πλέον να προσεγγίσω ορισμένα άτομα , απέχει τόσο πολύ η δική μου αντίληψη του κόσμου απο των άλλων που τρομάζω κάποιες φορές ... είναι δυνατόν να κλείνεται κανείς τόσο πολύ στον κόσμο του ; και πως γεφυρώνονται τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους κόσμοι ; είμαστε καταδικασμένοι να φτιάχνουμε τα δικά μας γκέτο με ανθρώπους που έχουν παρόμοιες με μας απόψεις και να αποκλείουμε όλους τους άλλους ; και τι μπορεί να σημαίνει κάτι τέτοιο όταν "όλοι οι άλλοι" είναι η συντριπτική πλειονότητα ;

3 comments:

Queerdom said...

Αγαπητό les_boi,

"είναι δυνατόν να κλείνεται κανείς τόσο πολύ στον κόσμο του ;"

Ναι ναι είναι, δυνατόν, εύκολο και αναγκαίο επίσης..

"και πως γεφυρώνονται τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους κόσμοι ;"

Ποιος σου είπε ότι γεφυρώνονται ποτέ ουσιαστικά;

"είμαστε καταδικασμένοι να φτιάχνουμε τα δικά μας γκέτο με ανθρώπους που έχουν παρόμοιες με μας απόψεις και να αποκλείουμαι όλους τους άλλους ;"

Ναι μάλλον είμαστε γιατί αυτό έχουμε ανάγκη, να ανήκουμε, και να αντλούμε δύναμη από την ομάδα.

"και τι μπορεί να σημαίνει κάτι τέτοιο όταν "όλοι οι άλλοι" είναι η συντριπτική πλειονότητα ;"

Ό,τι θα είσαι πάντα εκτός. Αλλά δεν πειράζει, να σκέφτεσαι και να ελπίζεις να ανήκεις στην μεινότητα που αλλάζει τον κόσμο, γιατί η πλειονότητα απλά τον καταστρέφει.

Το ξέρω ότι οι ερωτήσεις σου ήταν ρητορικές, απλά ήθελα να σου γράψω. Να'σαι καλά..:)

Δεν χρειάζεται να προσπαθείς για όσους δεν έχουν θέση στη ζωή σου. Έτσι λέω εγώ, αλλά εμένα με κατηγορούν για σκληρότητα.

les_boi said...

δεν ήταν ρητορικές οι ερωτήσεις , με προβληματίζει πραγματικά το θέμα , βρίσκω πολύ δύσκολη την επικοινωνία...μάλλον έχεις δίκιο σε όσα λες αλλα δεν μ'αρέσει να το αποδεχτώ , θέλω να πιστεύω πως εύκολη ή δύσκολη η επικοινωνία είναι εφικτή με όλους , θέλω να πιστεύω γενικά;-)

Anonymous said...

egw 8elw na sumfwnhsw kai me tous duo sas, deftera tetarth paraskevh, trith pempth sabato, eksartwmeno apto an exei hlio to prwi...thn kuriakh repo,den skeftomai,etsi na anasainoume kai ligo:))

me tromazoun toso polu afta pou les lez-boy, anarwtiemai an pote 8a ksanapaw ellada, kai 8a mporesw na xamogelasw...alles fores pali nomizw oti ola einai efikta, an agapas ton eafto sou isws mporeseis n´agaphseis kai tous allous, isws kai na epikoinwnhseis.